Massagepraktijk De Ontknoping – Jeroen de Graaf

Met Jeroen had ik een Zoom meeting; veilig op afstand en toch persoonlijker dan de vragen via de mail. Jeroen heeft de afgelopen periode niet gewerkt in zijn praktijk aan huis. Hij heeft een baan in de Kinderopvang dus heeft doorbetaald gekregen. Daardoor kon hij het redden om niet te werken in zijn praktijk. Hij heeft dus ook geen financiële bijdragen hoeven te vragen van de overheid. Hij heeft ook geen huur voor zijn praktijk dus dat scheelt. 

Verder in de Coronatijd heeft hij zijn website laten optimaliseren en veel aandacht besteed aan social media. (daar hebben zijn vrienden aan meegeholpen) Hij postte dan filmpjes van de praktijk om zo zichtbaar te blijven. Ook heeft hij cadeau bonnen verkocht (ook voor Moederdag ) Om zo toch iets van inkomsten te hebben.

 Hij vertelde mij enthousiast dat hij nu  hij weer aan de slag mag voor de aankomende 2 weken bijna vol zit en daar blij mee is. Ook hoe blij iedereen weer is die weer mag komen. Uiteraard werkt Jeroen volgens RIVM normen en moet iedereen die ziek is of andere verschijnselen heeft (nog) thuis blijven en die kan hij ook nog aan de deur weigeren. Hij werkt momenteel met genoeg maatregelingen om de klanten veilig te masseren. Hij doet dit zonder mondkapje,  want dat is niet verplicht gesteld. 

Mensen komen alleen op afspraak (via zijn website of social media) en behandeld ongeveer 16 tot 18 klanten in de week. Hij werkt elke dag in de morgen en avond, behalve vrijdagavond. 

Wat ik aan hem zag en ook aan zijn stem hoorde was zijn enthousiasme over zijn werk; dat is echt zijn passie om mensen, zeker in deze tijd van hun stress of klachten af  te helpen ! Hij geeft diverse soorten massages en heeft o.a. in Thermen Soesterberg zijn ervaring opgedaan als masseur. Uiteraard heeft hij diverse opleidingen gevolgd en hem als masseur gemaakt zoals hij nu is. Ervaren en eerlijk in zijn prijs. Hij behandeld klanten als koning en neemt daar de tijd voor. Je kunt bij hem terecht voor 35 of 50 minuten en de prijs is vanaf 25 euro voor een ontspanningsmassage. Hij geeft sport massages, ontspanningsmassages, cupping massages, hotstone, hoofd, nek en schouder massages en binnenkort ook elastisch tapen. Wat volgens hem kan helpen als preventief middel tegen blessures en hooikoorts. Hij blijft in ontwikkeling en leert zoveel mogelijk bij. 

Toen mijn vraag kwam hoe inwoners van Bunschoten/Spakenburg/ Eemdijk hem kunnen helpen was dat antwoord er meteen ; BIJ MIJ EEN MASSAGE BOEKEN! Dit is een zeer gebruiksvriendelijke website, toegankelijk voor jong en oud. 

Hij vind het ook belangrijk om als laatste antwoord op mijn vraag te zeggen tegen de inwoners blijf vooral de branches/ bedrijven helpen en steunen die nog niet aan de slag mogen zoals de sportscholen en de horeca. 

Voor meer info over Jeroen zijn praktijk : De Ontknoping
Verdistraat 13
3752WH Bunschoten
06 25561974
www.massagepraktijkdeontknoping.nl

Interview is afgenomen door Miranda van den Berg op 13 mei 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *