Denis Nyp – Spui76

  • Sinds wanneer zijn jullie dicht als restaurant? 

Alle restaurants zijn sinds zondag 15 maart 18.00 uur gesloten.  
Op zondag is Spui76 gesloten, onze 1e dag was dus maandag 16 maart

  • Is dit naar jouw mening de enige oplossing om zo snel mogelijk het virus in te dammen?

Ik denk dat we alles moeten doen en proberen om het virus zo snel mogelijk in te dammen. Dus dat de restaurants zijn gesloten was onvermijdelijk. Mijn mening is wel dat er meer gesloten moet worden daar waar meer mensen bij elkaar zijn moet allemaal dicht. We moeten contacten zoveel mogelijk vermijden. 

  • Volg je het nieuws op de voet en wat vind je van alle maatregelingen die er worden getroffen?

Uiteraard volg ik het nieuws op de voet. Zeer belangrijk. Maatregelen zijn prima echter iedereen moet zich beseffen hoe serieus dit is. Het is jammer dat er nog grote groepen bijeenzijn in bijvoorbeeld speeltuinen. En als ik als zakelijke consument boodschappen doe bij een groothandel is het onbegrijpelijk dat er in de winkel veel meer dan 100 personen zijn. Als je er dan iets van zegt krijg je een antwoord dat je eruit opmaakt dat het uit eigen belang is. 
Hoe lastig het nu ook is we moeten denken in wij en het belang van Nederland en de wereld. 

  •  Wat doe je zelf aan maatregelingen voor je restaurant? 

Het restaurant zelf is gesloten. Wij hebben ons concept Spui76 voor thuis uitgebreid voor afhalen. 
Om de gerechten te bereiden staan we slechts met 2 man in de keuken. Tijdens het afhalen zorgen we voor voldoende ruimte, niet contant afrekenen. 
Hygiëne was altijd al belangrijk. 

  • Wat zijn de consequenties van de sluiting? 

Geen inkomsten en medewerkers zitten thuis. Vaste lasten gaan door. Als kleine onderneming die pas 4 jaar open is hebben we geen reserves. We hebben regelen getroffen met een aantal leveranciers om betalingen te spreiden of later te voldoen. We hopen dat iedereen elkaar helpt en steunt en we zo allemaal deze periode doorkomen. 

  • Hoe lang gaan jullie dicht of is daar nog geen zicht op?

Onbekend dat weet nog niemand. Dat het langer is dan 6 april staat voor mij wel vast. 

  • Hoe kun je als ondernemer toch andere oplossingen bedenken om wel je inkomsten te genereren?

We hebben het Spui76 voor thuis concept uitgebreid waar we 1 x per week afhaalmaaltijden bereiden. Daarnaast zou een oplossing zijn om cadeaubonnen te gaan verkopen. 

  •  Ik vernam van je  dat je as vrijdag begint met een soort van afhaal mogelijkheid? Vertel er iets over aub..

Iedere week bereiden we andere gerechten voor thuis. Zodat je thuis kan genieten van de smaken van Spui76. Deze week hebben we een 2-tal klassiekers steak tartaar en rode currysoep. 

  • Hoe heb je dit zo snel georganiseerd?

Creatief nadenken, denken wat de gast waardeert en denken in wij. Dan is het inkopen en bereiden. 

  •  Hoe kunnen mensen bij jou restaurant bestellen?

Via social media en de nieuwsbrief houden wij iedereen op de hoogte. Bestellen kan per mail of telefonisch.

  • Hoe kunnen mensen de lokale ondernemers ondersteunen en wat kunnen de lokale ondernemers doen om dit te stimuleren? 

Steunen kan ook met lieve woorden. De omzet die wij en alle andere bedrijven mislopen is niet te compenseren. Voor ons zou het fijn zijn als iedereen nu wekelijks een maaltijd uit het Spui76 voor thuis concept besteld. En daarnaast zodra we weer open zijn ons blijft steunen door heel vaak te komen en lunchen en dineren. 
Het aanschaffen van cadeaubonnen is zeker ook een optie. 

Heel erg veel succes en bedankt voor je tijd.

Interview afgenomen door Miranda van den Berg op  datum: 18-03-2020 Spakenburg.